William Henry “Bill” Gates’ten okusanseversin.org ailesine ve okurlarına önemli bir mesaj var!
Şuan tıklamış olduğunuz içerik, her gününü her dakikasını planlı yaşadığını dile getiren sevgili Bill Gates’in tüm Dünya’ya yaptığı bir öneriyi içinde barındırıyor.
William Henry “Bill” Gates hayatında okuduğu en iyi kitapları bizler için açıklamış ve ‘Bunları Herkes Okumalı!’ demiş. Bill Gates tüm iş yoğunluğuna ve temposuna rağmen haftada bir kitap bitirdiğini söylüyor. Bu alışkanlığından asla vazgeçmeyeceğini düşünen Gates’in hayatının en iyi 4 kitabı ise şu şekilde sıralanıyor;
Dansla İşe Gitmek * Warren Buffett
Fortune 1966 yılında ilk kez Warren Buffett’tan söz ettiğinde Berkshire hissesi 22 dolar civarındaydı. 2013 Aralık ayı sonunda bir adet A grubu Berkshire hissesinin değeri 176.900 dolar.Bu kitap Warren Buffett’ın kariyerindeki 46 yıla ışık tutuyor. Kitabın son yazısı, üç yatırım türünü ve onun hangisini tercih ettiğini anlatıyor. Bu seçiminin sürpriz bir yanı yok, ama kitabı bitirdiğinizde Buffett’ın yatırım tavsiyelerden bir doz daha almak hiç fena olmayabilir. Fortune’da Buffett’tan söz ettiğimiz ilk yazı 1966 tarihliydi. Başka biri hakkında yazdığım o yatırım yazısında Buffett ile ilgili yalnızca bir cümle geçiyordu ve ben o tek cümlede tek “t” kullanarak adını yanlış yazmıştım. Zayıf bir mazeret olduğunu bilsem de, 1966 yılında Omaha dışında tanınmamış biri olduğunu söyleyerek af dileyeceğim. O zamanlar kendi şehrinde birkaç yatırımcı Warren’ı iyi tanıyordu, çünkü onları zengin ediyordu. 1983’te Buffett’ın hissedarlara yazdığı mektupları haber yapması için Fortune tarafından görevlendirilen serbest gazeteci Andrew Tobias, Buffett’ın adını bile duymamıştı. Berkshire 1965 yılında Warren devraldığı zaman Fortune 500 listesine giremeyecek kadar küçük, New England’lı bir şirketti. 2011 yılında ise listenin 7 numarası. Bütün bunlar bir insanın yaşam süresi içinde oldu ve hâlâ devam ediyor. Warren Buffett’ı yatırımlardan uzaklaştırabilirsiniz, ama yatırımı ondan uzaklaştıramazsınız.
Rosie Projesi * Graeme Simsion
Kadınları bir türlü anlamayan erkekler ve erkeklerin duygularını tamamen aldırdığını düşünen kadınlar… Rosie Projesi’yle aşkın doğasını çözeceksiniz!
Altıncı Yok Oluş * Elizabeth Kolbert
Hem samimi, hem eğlenceli, hem de bilgi dolu bu kitapta, New Yorker yazarı Elizabeth Kolbert, insanın, gezegenimizdeki hayatı, diğer hiçbir türün yapmadığı şekilde değiştirmesinin nedenini ve nasılını anlatıyor. Çok sayıda disiplinde yapılmış araştırmaları, yok olmuş türlerin tanımlarını ve kavram olarak yok oluşun geçmişini bir araya getiren Kolbert, gözlerimizin önünde yok olmakta olan türlere dair etkileyici ve kapsamlı bir hikaye sunuyor. Kolbert, altıncı yok oluşun insanoğlunun en kalıcı mirası olmaya aday olduğunu gösteriyor ve bizleri insan olmanın anlamını yeniden düşünmeye zorluyor
Boş Sayfa İnsan Doğasının Modern İnkarı * Steven Pinker
Dil ve zihin konusunda dünyanın önde gelen uzmanlarından biri olan Steven Pinker, Boş Sayfa’da insan doğası tartışmasını ve bunun ahlaki, duygusal, siyasal renklerini irdeliyor. Kendine özgü bir mizah duygusuyla ele aldığı konular hakkındaki düşüncelerini berrak bir şekilde ifade eden Pinker, geçen yüzyılda birçok aydının kabul ettiği ve zihnin doğuştan gelen özellikler barındırmadığını söyleyen “boş sayfa” öğretisinin, “insanlık” dediğimiz ortak değerlerimizi ve bireysel tercihlerimizi inkâr ettiğini öne sürüyor. Pinker ayrıca, “boş sayfacıların” toplumsal sorunları nesnel bir şekilde çözümlemek yerine avutucu sloganlarla yetindiklerini; siyaset, şiddet, çocuk yetiştirme ve sanat anlayışlarımızı çarpıttığını savunuyor. Tarafların karşılıklı olarak birbirlerini suçladıkları “insan doğası” tartışmalarına soğukkanlılık ve akılcılık şırınga eden Pinker, bilim ve sağduyuya dayalı bir insan doğası anlayışını dürüstçe kabul etmenin önemini vurguluyor.
Add Comment